Päivän keitto – butternut squash

P47

Täällä oli eilen ihme syyskeli. Harmaata ja +17. Aurinkokin näyttäytyi vain hetkeksi aamulla ja illansuussa satoi. Uudelle untuvaliivilleni tuli yllättäen käyttöä jo täällä… Onneksi ensi viikoksi on luvattu +29!

Kylmän päivän lämmikkeeksi päätettiin kokeilla millaista keittoa butternut squashista, eli myskikurpitsasta tulee.

Tein keiton perinteisen reseptin mukaan: butternutia, varsiselleriä ja porkkanaa. Mausteeksi chiliä, suolaa ja pippuria sekä loraus kermaa. Lisukkeeksi paahdettuja kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä pistaaseja (Whole foodsissa irtosiemenet -20%🙂 )

Butternut oli erittäin mukava uusi tuttavuus. Melko mieto, mutta pähkinäinen ja täyteläinen maku. Sopisi hyvin myös esim. intialaiseen pöperöön. En tiedä saako butternutia kotoa miten hyvin, mutta jos osuu kohdalle kannattaa kokeilla!

Koska Halloween lähestyy kaupat on täynnä erilaisia kurpitsoja. Täytyy siis jatkaa sosekeittotestailua ensi viikolla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s