Alcatraz Island

P367

You are entitled to food, clothing, shelter and medical attention. Anything else that you get is a privilege.

– U.S.P. Alcatraz, Rules and Regulations

Pari viikkoa sitten kävimme Alcatrazin vankilasaarella. Tourit on todella suosittuja, joten liput pitää hankkia n. viikko etukäteen. Meidän päivälle osui mainio keli. Maissa oli aurinkoista ja saarella pärjäsi ilman takkia.

Söimme picnic lounaan satamassa ennen lauttamatkaa. Kun pääsimme saareen opas piti ensin lyhyen esittelyn saaren historiasta, jonka jälkeen oli mahdollista vielä katsoa lyhyt dokkari. Sen jälkeen sai kiertää vapaasti ja pääsylipun hintaan kuului myös audio tour.

Audio tourilla saaressa työskennelleet vartijat ja vanhat vangit kertoivat tarinoita samalla kun kuljimme vankilan eri osastoilla. Mielenkiintoisimpia oli oikeastaan vartijoiden perheenjäsenten kertomukset. Saarella asui monta perhettä lapsineen “vankilan varjossa”, loistavalla näköalalla San Franciscoon ja Baylle.

Pikkuinen kulki koko reissun rintarepussa. Vaunuja olisi joutunut kantamaan aika paljon, joten onneksi ne jätettiin autoon.

Pikkuiselle tuli nälkä kesken audio tourin. Kuinkakohan moni on imettänyt Alcatrazin kirjastossa, ei varmaan kovinkaan moni??!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s