South Lake Tahoen talvileiri

P488P489

Yliopisto oli suljettu koko Thanksgiving viikon, mikä tarkoitti että iskällä oli vapaata (no ainakin melkein).

Lomaviikolla halusimme tehdä yhden vähän pitemmän reissun ja kohteeksi valikoitui Lake Tahoe. South Lake Tahoe sijaitsee n. 4 tunnin ajomatkan päässä, mikä vielä oli järkevä etäisyys pikkuisen kanssa.

“Tahoejärvi (engl. Lake Tahoe) on makeanveden järvi Sierra Nevadan vuorilla Yhdysvalloissa. Se sijaitsee Kalifornian ja Nevadan osavaltioiden välisellä rajalla, länteen Nevadan Carson Citystä. Järvi on tunnettu kirkkaasta vedestään ja ympäröivästä vuorimaisemastaan. Järveä ympäröivää aluetta kutsutaan Lake Tahoeksi tai lyhyemmin Tahoeksi.

Tahoejärvi on 501 metrin maksimisyvyydellään Yhdysvaltain toiseksi syvin järvi Oregonin Crater Laken (594 m) jälkeen. Koko maailman mittakaavassa se on 12. syvin ja keskisyvyytensä puolesta 4. syvin. Järvi on noin 35 kilometrin pituinen ja 19 kilometrin levyinen. Sillä on rantaviivaa noin 116 kilometrin edestä ja sen pinta-ala on 495 neliökilometriä. Noin kaksi kolmasosaa rantaviivasta sijaitsee Kalifornian puolella. Eteläisellä rantaviivalla sijaitsee järveä ympäröivistä kaupungeista suurin, Kalifornian noin 24 000 asukkaan South Lake Tahoe. Järven ainoa saari on Fannette Island.”
(Wikipediasta lainattua)

Varasimme ihanan asunnon järven rannalla pariksi yöksi Airbnb’n kautta. Tuli motellia edullisemmaksi ja sai asua hyvinvarustellussa kodissa upealla näköalalla!

Menomatkalla pysähdyimme Sacramentossa ja kävimme katsomassa Capitol Hilliä. Kun lähestyimme Tahoeta tie muuttui hiljalleen kiemurtelevaksi ja vähän ajan kuluttua näkyikin lunta! Siinä kohtaa kävi kieltämättä mielessä, että miksiköhän halusimme lomailla kylmässä ilmastossa kun sitä on kohta luvassa ihan tarpeeksi…

Sesonki oli vasta aluillaan ja ensimmäiset rinteet oli avattu kaksi päivää ennen reissuamme. Laskemaan emme olleet menossa, mutta gondolahissillä pääsimme ylös näyttämään pikkuiselle talvimaisemaa. Vuorella pyrytti oikein kunnon myräkkä. Kauniit maisemat jäivät siis kuvaamatta, mutta melkoinen kokemus silti. Illalla nautimme kauden ensimmäiset glögit (IKEAsta tietty!) takkatulen ääressä!

Laaksossa satoi aamulla ja järven yli muodostui upea sateenkaari. Kotiinlähtöpäivänä sää kirkastui kunnolla ja saimme ihailla kauniita vuoria autosta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s