Lämmin pääsiäissalaatti

P1005

Tänään kokkailin pitkän viikonlopun herkuttelun vastapainoksi raikasta salaattia lounaaksi. Kaupassa oli tyrkyllä vuonankaalia ennen pyhiä ja nopean googlettamisen jälkeen kasasin tällaisen setin:

4 porkkanaa, 1 punasipuli, oliiviöljyä Kuutioi porkkanat ja pilko sipuli. Paahda uunissa puolisen tuntia 200 asteessa.

Sillä välin kokoa salaatti muuten valmiiksi: puoli boksia vuonankaalia, paketti salaattisekoitusta, kirsikka- ja auringonkuivattuja tomaatteja.

Paahda pannulla siemeniä muutama kourallinen, meillä oli kotona kurpitsan, auringonkukan ja sesaamin siemeniä.

Kun porkkanat on kypsiä, sekoita joukkoon levyllinen murustettua fetaa ja siemenet. Lisää salaatin joukkoon.

Kastikkeeksi yhden sitruunan mehu, saman verran oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Nam, nam – kehuja sai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s