Terkkuja sairastuvalta

P1015

Kovin on ollut hiljaista täällä blogissa, pahoittelen. On ollut kova touhu päällä sitten pääsiäisen ja pikkuinen on sairastanut vaihteeksi.

Ensin oli kymmenen päivän nuharalli. Sitten viikko terveenä, jonka jälkeen rohiseva yskä ja korkea kuume iski viime viikon puolivälissä.

Normaalisti niin aurinkoinen ja touhukas tyyppi, muuttui kalpeaksi, ruoka- ja jopa maitohaluttomaksi potilaaksi. Onneksi välillä jaksoi kävellä taaperokärryn kanssa ja vähän leikkiä.

Lauantaina kävimme lopulta lääkärissä. Korvat ja hengitys ok, tulehdusarvot nollassa ja nieluviljely negatiivinen. Lähdimme kotiin diagnoosilla akuutti nielutulehdus Pronaxen reseptin kera.

Kipulääke tuntuu auttavan. Poika alkoi nukkumaan vähän paremmin ja suostui hiljalleen vähän syömäänkin. Eilen oli jo kova touhu päällä, vaikka yskä vielä rohisee. Uskalsimme jopa käydä ruokakaupassa.

On niin kamalaa kun lapsi sairastaa. Sitä yrittää helpottaa hänen oloaan kaikin keinoin, mutta tuntee itsensä niin riittämättömäksi ja neuvottomaksi. Pitääkö lähteä lääkäriin, yöllä päivystykseen? Pärjääkö hän niin vähällä ruoalla ja nesteellä jne.? Kun valitin kuukausittain toistuvia flunssia, lääkäri lohdutti, että kolmeen ikävuoteen mennessä sairastelutahti hidastuu… Heh, pari vuotta jäljellä siis!

Sunnuntaina vietetään synttäreitä, toivottavasti toipilas on jo täydessä vedossa silloin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s