Tasan vuosi sitten

P1043

…olin ollut äitiyslomalla lähes kuukauden. Pääsiäisen ansiosta työt loppuivat noin viisi viikkoa ennen laskettua aikaa (28.4.2012) joten “sain” muutaman ylimääräisen vapaapäivän.

Olin siivonnut, pessyt ja järjestellyt vauvavaatteita, sisustanut vauvan huonetta, ommellut pussilakanoita sekä reunapehmusteen, kuurannut kaakeleita ja kokkailut ruokia pakkaseen. Luin vauvakirjoja, -lehtiä ja -blogeja. Tuijotin hömppää Liviltä ja AVAlta. Sauvakävelin päivittäin ja hoidin ruokaostoksia.

Pidin fb:ssä päivittäin Äippäloman ABC:ta ja olin päässyt jo Ä-kirjaimeen. Mietin miten sarja jatkuisi kirjainten loppuessa kesken – numeroita, värejä vai mitä..? Esikoiset kun yleensä syntyvät yliajalla.

Aloin olemaan jo aika kypsä odotteluun, vaikkei mitään merkkejä vauvan saapumisesta ollutkaan havaittavissa. Ei edes yhtäkään supistusta. Teimme alustavia vappusuunnitelmia, seurasimme jäiden lähtöä venesatamasta ja mies pakersi töissä paperin kimpussa, jonka deadline oli viikkoa ennen laskettua aikaa.

Perjantaina 20. päivä kirjoitin Ö-kirjaimen statuspäivityksen. Oli muuten melko vaikeaa keksiä jotain odotukseen tai vauvaan liittyvää, mikä alkoi Ö:llä. Hoitoalustan paketista bongasin Ökotex merkinnän, sai luvan kelvata.

Mies tuli kotiin töistä ja totesi että paperi on viimein valmis, vauva saa syntyä! Sovimme vanhempieni kanssa, että lähtisimme heidän kanssa seuraavana aamuna maalle saareen jäiden vihdoin lähdettyä!

No, lauantaiaamuksi tulikin hieman erilaista ohjelmaa, mutta siitä kerron seuraavalla kerralla…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s