1-vuotias

P1056

Vauvavuosi on ohi ja meillä asustaa nyt vuoden vanha almost taapero. Eilen meillä oli 1-vuotis neuvola. Poikamme pituus on vuodessa kasvanut puolitoista kertaiseksi (50cm > 75,5) syntymäpaino on lähes kolminkertaistunut (3370g > 9770g).

Kävelyä treenataan ahkerasti kärryjen, tuolien ja jakkaroiden avulla. Melkein mikä tahansa toimii kävelytukena, myös turvakaukalo ja syöttötuoli. Vähän väliä hän unohtaa pitää kiinni seisoessaan. Pisin hetki on ollut 15sek, laskin ihan itse 🙂

Tämän kuukauden aikana ei tullut hampaita, pariton alarivin hammas sai kaverinsa toissapäivänä (12kk + 1p). Että pitikin hehkuttaa kuukausi sitten että poika oli ollut terveenä koko kuukauden. No kuluneen kuukauden ajan hän sairasti sitten senkin edestä. Onneksi hän tervehtyi tarpeeksi ennen synttärijuhliaan! Sairastelun takia nukkumiskuviot ovat kärsineet. Poika aloittaa yöunet omassa sängyssä, mutta noudetaan meidän väliin jossain vaiheessa yötä. Näin kaikki nukkuvat parhaiten, ainakin toistaiseksi.

Poika on löytänyt vahvarin volyymi- ja asetusnappulat. Niitä onkin sitten kiva vääntää. Raukka vain pelästyy kun volat nousee ja iskä taas ei tykkää kun balancet ja muut ovat ties millä asetuksilla… Odotapa iskä sitä hetkeä kun poika pääsee mikserin kimppuun 😀 Pesukoneen nappuloita on myös kiva painella, varsinkin on/pause nappia. Yksi pesuohjelma kestää melko kauan, kun nappia pitää räplätä koko ajan.

Sanavarasto on kasvanut hej ja oj sanoilla. Lisäksi poika taitaa hokea omaa nimeänsäkin kun kulkee paikasta toiseen. Hän on myös sanonut nssa = dansa ja tänään hän toisti hienosti sanan skeden! Kun hän kuulee musiikkia hän alkaa tanssimaan söpösti pyllyä hytkyttäen. Useamman kuukauden ajan hän on pyynnöstä osannut antaa pusun poskelle. Olen vain unohtanut mainita tästä erittäin tärkestä taidosta!

Pikkuisesta on tullut varsinainen naureskelija. Hän räkättää tuolissaan ja nauraa aina mukana kun muut nauraa. Oma peilikuva naurattaa myös. Oma tahto näkyy koko ajan enemmän ja enemmän. Hän suuttuu jos jotain otetaan pois tai kielletään. Jos häntä yrittää nostaa tässä vaiheessa, hän tekeytyy niin lötköksi, että on mahdotonta saada otetta.

Monesti iltaisin kun poika jo nukkuu tulen todenneeksi väsyneenä mutta onnellisena, että onpa meillä ihana hassuli, vekkuli poika. Siihen mies vastaa, että tietty on ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s