13

Taas on kuukausi vierähtänyt ja on aika muistella mitä kaikkea uutta on tapahtunut pojan kehityksessä. Hän on siis tänään 1v 1kk. Neuvolassa käydään vasta lokakuussa joten kasvua voi seurata lähinnä vaatekoon perusteella.

Kahdeksas hammas puhkesi heti synttäreiden jälkeen ja on kasvanut hienosti esille. Poika on tämän kuukauden aikana syönyt puuroa uudella innolla. Tavallinen ruoka taas ei ole maistunut yhtä hyvin. Outoa miten nämä mieltymykset vaihtelevat ja sitä voi taas vain arvata mistä mahtaa johtua..? Lehmänmaidon juontia harjoitellaan hiljalleen. Kylmää maitoa poika ei suostu juomaan, muuten sujuu ihan hyvin. Hän osaa juoda nokkamukista hienosti itse ja harjoittelee lusikalla syömistä. Olemme myös siirtyneet kovan ruokalapun käyttöön. Pari kuukautta sitten siitä ei tullut mitään. Nyt ruokalappu saa olla paikallaan ja poika jopa ojentaa sen minulle ennen ruokailuja!

20130521-113730.jpg
Viikko sitten poika otti kolme pientä askelta ja on silloin tällöin toistanut tämän. Kävelemisestä ei voi vielä puhua, mutta eiköhän varmuus ja uskallus löydy pian. Pari kertaa hän on myös noussut pystyyn ilman tukea ja jää jatkuvasti seisomaan lelu tms. kädessään.

Yömaidosta on päästy eroon, toivottavasti lopullisesti. Poika pääsee edelleen meidän sänkyyn yöllä, mutta aloittaa unet omassa huoneessaan. Muutamana yönä hän on huutanut vasta puoli viiden aikoihin, mikä on suuri kehitys meille. Näitä lisää siis!

Oma tahto vain kasvaa. Poika vetää kauhean shown jos hän ei saa leikkiä (=tuhota) haluamallaan esineellä tai pääse haluamaansa paikkaan, esimerkiksi roskakaappiin. Toisaalta hän myös nauraa paljon ja kehittää uusia leikkejä. Tällä hetkellä on pop nauraa toisen (tai omalle) vatsalle ja navalle.

Ulkona hän tykkää syödä hiekkaa ja pikkukiviä. Hiekkalaatikolla saa siis seurata silmä tarkkana koko ajan. Keinumisestakaan ei oikein meinaa tulla mitään kun sora-alusta kiinnostaa enemmän. Jos mukana on muita lapsia, hän unohtaa kivet ja hiekan ja seuraa sen sijaan heidän touhuja.

Lamppa/lamppu sanaa treenataan nyt paljon. Muutenkin kundi selittää jatkuvasti jotain, mutta enhän minä tajua siitä mitä. Ei on myös kuultu muutamia kertoja, yleensä ruokapöydässä…

Loppuviikosta pojalla on edessä pisin aika erossa meistä, kun olemme veljeni häissä ja poissa kotoa yön yli. Mummi tulee tänne hoitamaan häntä ja uskon että he pärjäävät loistavasti! Toivottavasti pystymme itsekin ottamaan rennosti ja olla hermoilematta pojan pärjäämistä liikaa…

20130521-130151.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s