Kirpeätä ja virkistävää

Tein tänään itse mehua ensimmäistä kertaa elämässäni. En nyt siis puhu sekamehun sekoittamisesta vaan ihkaoikean mehun keittämisestä alusta asti.

Meillä on jääkaappi täynnä raparperia kolmelta landelta. Kopplanilta, Särkisalosta ja Lammilta. Tiesitkö muuten, että raparperi on vihannes? En tiennyt minäkään mutta wiki sen kertoi.

Linnin ylistämä raparperimehu oli jäänyt mieleen ja päätin tehdä sitä heti tilaisuuden tullen. Resepti oli tarpeeksi yksinkertainen eikä mehumaijaa tms tarvittu lainkaan. Aiemmin tänään hain pari lasipulloa IKEAsta, jotta pääsisin tuumasta toimeen.

20130607-182616.jpg
Mehua varten tarvitset:

2 litraa vettä
1 kg raparperia
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu

Pilko raparperi ja keitä vedessä noin vartin kunnes raparperi on hajonnut täysin. Siivilöi ja mausta vasta tämän jälkeen mehu sokerilla ja sitruunalla. Jäähdytä, pullota ja nauti!

Meillä ei ollut sokeria, joten korvasin sen fruktoosilla. Käyttämästäni raparperin määrästä en tiedä tarkalleen, ehkä se oli kilo ehkä reilu. Sillä aikaa kun raparperi kiehui ehdin tiskata pullot ja touhuta kaikkea muutakin keittiössä.

20130607-183736.jpg
Todella helppo mehuresepti, mutta jos haluaa tehdä tätä litratolkulla kannattaa varmaan ottaa se mehumaija käyttöön. Makua voisi varioida käyttämällä limeä sitruunan sijaan ja kaneli tai tuore minttu voisi olla oiva mauste. Raparperimojitoa vain kehittelemään seuraavaksi!

Advertisements

2 thoughts on “Kirpeätä ja virkistävää

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s