Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana

Kahvia on saatava heti aamulla ja toisen kupin juon yleensä iltapäivällä. Vaikka vauvavuosi on ollut äärimmäisen väsyttävä – lue ei ehjiä öitä 13 kuukauteen – en silti ole muuttunut kahvin suurkuluttajaksi.

Mieheni on himoinnut Nespresson kapselikonetta pitkään, kuten monia muitakin vempaimia. Roboimuri on tästä loputtomasta “must have elektroniikkaa”-vaivasta hyvä esimerkki. Vierailut vannoutuneen Nespresso fanin luona eivät yhtään auttaneet lannistamaan tätä hinkua.

Vastustelin hankintaa (tapani mukaan) pitkään, sillä minusta tavallinen kahvinkeitin ja normikahvi riitti meille oikein hyvin. Nespresso ei myöskään ihan halvimmasta päästä ole ja kapseleista tehty kuppi maksaa paljon enemmän kuin suodatinkahvipaketista tehty.

Yhtenä päivänä kun oikein kova väsy painoi päälle olisin kaivannut kahvia mukaan vaunukävelylle, mutta keittimen huuhtelu, lataaminen ja odottelu ei käynyt päinsä. Pojan kanssa piti päästä ulos heti. Silloin ainoan kerran kävi mielessä että tässä kohtaa Nespresso olisi ollut tarpeen. Erehdyin mainitsemaan tästä miehelleni ja siitä se sitten lähti…

Loppuvuodesta syntymäpäiväni aamuna ruokapöydällä odotti ISO paketti. Arvasin heti mitä mies oli mennyt tekemään. En tiennyt pitäisikö iloita vai vihoitella. Lahja minulle vai hänelle..?

20130612-095503.jpgNespresso Lattissima+, Stockan hyvästä tarjouksesta kuulemma. Seli, seli…

Pienen totuttelun jälkeen täytyi todeta, että onhan se tyylikäs ja helppokäyttöinen. Eri kahveille löytyy omat asetukset: lungo (tavallinen), cappucino, latte tai espresso. Kone kuumentaa ja vaahdottaa maidonkin, joten nykyisin juomme lattea aina aamuisin.

Nyt puolen vuoden käytön jälkeen en todellakaan kaipaa perinteistä keitintä. Ainostaan tarjoillessa kahvia isolle porukalle peruskeitin olisi paikallaan.

Nespressolla voi muuten tehdä myös kaakaota. Jätät kapselin vain pois, kaakaojauhetta lasin pohjalle ja annat koneen tehdä pelkkää maitoa vahtoineen! Viime viikon helteiden aikana alkoi kovasti tehdä mieli jääkahvia. Tein kaksi annosta espressoa Napoli kapselista. Jäitä sekaan ja kylmää maitoa toivotun vahvuuden mukaan! NAM! Seuraavien helteiden kohdalla voisi jäljitellä Starbucksin Mocca Frappucinoa. Sitä tuli juotua paljon syksyn aikana!

20130612-100639.jpg

Millaista kahvia SINÄ juot?

Advertisements

2 thoughts on “Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana

 1. alpo

  Nästan så man skäms att erkänna, men mest blir det Euroshoppers pulverkaffe;) Det var så praktiskt då jag var hemma och bara kokade åt mig själv, så jag vande mig vid det och gör mest det än i denna dag. Inget mätande och trixande, bara i med lite pulver och kokande vatten på. Fast de flesta skulle knappast kalla det kaffe ens.

  Men ja, ibland får Moccamastern jobba lite mellan varven också:)

  Reply
  1. kummelikopplan Post author

   Det finns ju gott pulverkaffe också. Grannen har bjudit på Lidls organiska version ett par gånger och det var riktigt bra!

   Och nån kunde väl säga att kapselkaffe inte är riktigt heller…

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s