DIY – pinnasuoja juuri sellaisena kuin haluat!

Joitain päiviä sitten Lapsellista blogin Anna pohdiskeli mistä löytäisi hänen sanojensa mukaan katseenkestävää pinnasuojaa. Koska pohdin samaa ennen pojan syntymää, kommentoin että “tekemällä itse”. Ehkä tekin haluatte tietää miten!

Sisustuksemme päävärit ovat musta, harmaa sekä valkoinen ja tehostevärinä toistuu aika usein punainen. En pitänyt yhtään ällösöpöistä pinnasuojista erinäisillä nalleilla tai pupuilla, joita lähinnä tuntui olevan tarjolla kaupoissa. Halusin pojan huoneesta muun asunnon näköisen pinnasuojaa myöten. Jotta se onnistuisi, suoja piti siis tehdä itse.

Saimme käytetyn pinnasuojan kaupanpäälliseksi kun ostimme vanhan pinniksen kopplanille. Halusin toiselle puolelle jotain hauskaa pojalle katsottavaksi ja toiselle puolelle katseenkestävää kuosia. Päätin päällystää suojan kaapeista löytyvillä kankailla.

IMG_4459

Lapsuuden huoneeni vanhat punaiset norsuverhot (saattavat olla IKEAa nekin) ja vanha IKEAn musta-valkoinen kangas olivat juuri passelit. Toteutuksen tein mahdollismman helpolla tavalla. Kuvia tekovaiheesta ei valitettavasti ole, mutta tässä erittäin epäammattimainen selostus miten se meni:

  1. Leikkasin kankaasta suojuksen kokoiset palat. Leveyttä ei riittänyt, joten paloja piti olla 2-3. Lisäsin reilun sentin saumavarat ylä- ja alalaitaan sekä päätyihin vähän reilummin ylimääräistä. Tarkoitus oli siis tehdä hyvin istuva uusi päällinen.
  2. Ompelin molempien kankaiden ylälaidan saumurilla, jotta ne ei rispaantuisi myöhemmin.
  3. Alalaidat ompelin suoraan toisiina saumurilla oikeat puolet vastakkain.
  4. Olin niin laiska etten edes viitsinyt irroittaa nauhoja vanhasta päällisestä (nauhoja vain suojan ylälaidassa ja ratkoja hukassa), vaan merkkasin uuden päällisen ylälaitaan nauhojen kohdat ja ompelin ylälaidat kiinnin toisiina suoralla saumalla jättäen kolot mistä pujottaa kiinnitysnauhat esille.
  5. Seuraavaksi pujotin päällisen suojan päälle ja taitoin päätyjen kankaat nurjalle puolelle sopivan mittaisiksi. Tikkasin päädyt kiinni ja ompelin koristesauman ylä- ja alalaitaan (samalla kiinnittäen nauhat paikoilleen).
  6. Lopuksi tikkasin vielä muutamaan kohtaan pystysaumat, mitkä estäisi sisuksen valumista päällisen sisällä. Nauhatemppu auttoi myös sisustaa pysymään paikoillaan, joten laiskuus johti tässä hyvään lopputulokseen!

VALMIS!

IMG_4457Sopii sisustukseen! Suojaa käytettiin aluksi punaisessa kehdossa ja se matkasi myös mukaan Palo Altoon viime syksynä.

IMG_4458Sisänäkymä.

1-vuotispäivänä pallomeressä kuvattavana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s