Bataattikeitto

Olen kokonaan tainnut unohtaa jakaa teille toisen lempparikeitoistani. Nimittäin bataatti-korianterikeiton. Tätä ja toista lempparia tomaatti-vuohenjuustokeittoa tulee tehtyä lähes joka viikko isot satsit kerralla.

Resepti sai alkunsa kun vuosia sitten maistoin Erottajalla aikoinaan sijainneen Jyrki Sukulan Via ravintolan keittoa. Sitä sai litran tölkeissä kaupoista, mutta en tiedä myydäänkö sitä enää. Anyway herkullinen ja helppo keitto syntyy näin:

3 isoa bataattia
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
tölkki kookosmaitoa
ruukku korianteria
1-2 rkl red tai yellow thai curry pastea
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko bataatit sekä sipulit. Paista kookosöljyssä (oliiviöljy tms käy myös) hetken isossa kattilassa ja lisää sitten vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta tässä vaiheessa, mutta säästä korianteri lopuksi. Anna kiehua noin vartin kunnes bataatti on sopivan pehmeää ja soseuta keitto. Lisää kookosmaitoa puolisen purkkia (tai enemmän jos keitto jää liian paksuksi). Lisää korianteri ja soseuta lisää. Maista onko tulisuus ja maku kohdallaan ja lisäile maustetahnaa tai suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Nauti raejuuston kera!

Kesäinen keittolounas viikon takaa.

Kesäinen keittolounas viikon takaa.

Välillä lisään keittoon myös porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa tai muita kasviksia mitä kaapista löytyy. Jos haluat keittoon vähän protskua voit lisätä siihen esim. punaisia linssejä. Kokeilin eilen tehdä intialaisen version Rajahin mild curry tahnalla ja kikherneillä. Toimii myös!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s