Wien – reissussa taaperon kanssa

Minun on pitänyt kertoa heinäkuun lopun helteisestä Wienin matkastamme jo jonkin aikaa. Pari lyhyttä postausta tein reissussa, mutta on jotenkin vaikea tiivistää pitkä ja tapahtumarikas viikonloppureissu sopivan lyhyeen pakettiin. No aloitetanpa kuitenkin siitä, että lähdimme siis moikkaamaan pojan kummisetää joka on asunut Wienissä toista vuotta. Matka kesti torstaiaamusta maanantai-iltaan ja asuimme hänen asunnossaan 5. kaupunginosassa.

“To see” listalla ei ollut muuta kuin eläintarha, eikä minulla ollut sen kummempia ennakko-odotuksia koko kaupungin suhteen. Mielikuvat mitä minulla paikasta oli, olivat kotoisin kohta 20 vuotta vanhasta Rakkautta ennen aamua leffasta jossa nuori Ethan Hawke ja Julie Delpy viettävät romanttisen illan ja yön Wienissä. Bongasin muuten juuri facebookissa, että huomenna taiteiden yönä Espoo Cinéssä on leffan ulkoilmanäytös. Romantiikannälkäiset sinne siis!

Lähdimme reissuun torstaiaamuna ja saavuimme pojan kummisedän kotikulmille puoliltapäivin. Saimme avaimet kätevästi noudettua kortteliravintolasta ja pääsimme purkamaan tavaramme. Loppuäivän kiertelimme lähistön ruokakauppoja etsien soseita pojalle. Ei ollut mikään ihan helppo tehtävä löytää vauvanruokaa. Vasta kolmannessa kaupassa myytiin ylipäätään lastenruokia ja vaippoja. Tuttua luomu HIPP merkkiä oli tarjolla, joten valinta oli helppo. Tutustuimme myös lähimpään leikkipuistoon. Kun kummisetä tuli töistä poika sai myöhästyneitä synttärilahjoja ja lähdimme illalliselle kortteliravintolaan.

IMG_4759

Perjantaina lähdimme aamupäivällä moikkaamaan kummisetää hänen työpaikalleen IAEA:n päämajalle. Poika tykkäsi eniten kaikista hisseistä ja lipuista sekä pääsihteerin Yukiya Amanon kuvasta. Loppupäivän kiertelimme Wienin vanhassa kaupungissa.

IMG_4763

Altaaseen olisi ollut kiva pulahtaa, mutta siitä vartijat eivät olisi tykänneet…

SONY DSC

Pieni reissumiehemme. UV-vaatteet taisivat olla päällä joka päivä. Parvorokko vaivasi reissun ajan ja kuuma ilma vain pahensi ihottumaa. Onneksi kundi ei ollut moksiskaan koko rokosta.

SONY DSC

Hofburgin kupoli.

SONY DSC

Hassut hepat Sissi museon edustalla.

Lauantaiaamuna lähdimme metrolla kohti Schönrunnin linnaa ja eläintarhaa. Linna on keisarillinen palatsi ja se on toiminut vaatimattomana kesäpalatsina 1441 huoneineen. Linnan pihalla sijaitsee maailman vanhin eläinpuisto, Tiergarten Schönbrunn. Pitihän keisarilla olla “kotieläimiä” aikoinaan takapihallaan. Eläintarha oli todella hieno, joten se ansaitsee oman kirjoituksensa.

Eläintarhan jälkeen suuntasimme Karlsplatzin metroaseman lähellä sijaitsevaan Burggartenin puistoon hengailemaan. Porukka loi vesilähteen availemalla vesikaivon kantta vähän väliä ja kävimme kaikki vilvoittelemassa vesisuihkussa. Yhtäkkiä puiston valtasi toistakymmentä hevosta varsoineen. Pian selvisi syy. Hevosten tehtävä oli pitää nurmikko lyhyenä. Poika ihaili hevosia ja oppi uuden sanan “heppa”.

SONY DSC

Schloss Schönbrunn. Kuvasta välittyy hyvin kuinka kuuma oli.

SONY DSC

Kesäplatsin takapiha.

SONY DSC

Tiergartenin portilla. Eläintarha oli hyvä valinta kuumalle päivälle, sillä puisto antoi mukavasti suojaa auringolta.

SONY DSC

Kyllä, jotkut kulkevat Läderhoseneissa myös 36 asteisessa helteessä 🙂

SONY DSC

Tätä tietä pandojen luo!!

SONY DSC

Espanjalaisen ratsastuskoulun hevoset puitohommissa.

Sunnuntaiksi luvattiin jopa 38 astetta, joten päätimme aloittaa aamun brunssilla ja sitten suunnata uimaan Alte Donaun rannoille. Brunssiseuraksi saapui myös kummisedän työkaveri. Brunssin jälkeen suuntasimme metrolla kohti Bundesbad Alte Donauta. Paikalla oli satoja muita ja uimapaikalle oli pitkä jono. Meinasimme jo kääntyä poispäin, mutta onneksi kävelimme portille asti sillä heti kun vahti näki lastenvaunut hän vinkkasi meidät jonon ohi. Löysimme paikat rannan tuntumasta ja pulahdimme veteen.

SONY DSC

Lähdetäänkö uimaan?

SONY DSC

Bundesbad Alte Donau.

SONY DSC

Vesipeto in action! Sääli ettei Swimtrainer rengas ollut mukana matkassa.

SONY DSC

Eilen hevoset, tänään joutsenet. Yhtäkkiä joutsenperhe tuli rantaan ja lähti kulkemaan vilttien ja ihmisvilinän läpi.

SONY DSC

Maanantain paluulentomme oli vasta illalla, joten lähdimme 40 asteen hellettä pakoon Donau Inselin Wasserspielplatziin, siis vesileikkipuistoon. Kävimme uimassa Tonavassa matkalla metrolta pojan nukkuessa päikkäreitä. Puistossa oli erilaisia vesirakennelmia, altaita ja suihkuja. Idea oli tosi kiva, mutta vesi oli jääkylmää vesijohtovettä jossa jalkoja alkoi särkeä kylmästä samantien. Hengailimme puistossa pari tuntia ennen siirtymistä kämpille.

Olisimme halunneet mennä taksilla kentälle, mutta takseilla ei ollut tarjota turvaistuinta joten matkasimme sitten metro- ja junayhdistelmällä. Paluulento meni miten meni. Turvavyökyltti oli päällä melkein koko lennon, joten jouduimme pitämään poikaa paikoillaan lähes koko matkan. Pieni matkalija nukahti vasta lähempänä yhtätoista autoon kun paahdoimme kehä III:sta kotiinpäin.

IMG_4836

Olimme todella tyytyväisiä reissumme. Ehdimme nähdä ja tehdä paljon helteestä huolimatta. Kuumuus häiritsi lähinnä vain iltaisin kämpillä kun sisälämpötila oli yli kolmenkymmenen. Ensi reissuun jäi paljon nähtävää ja koska kummisetä viettää vielä seuraavat kolme vuotta Wienissä suuntaamme sinne taatusti uudestaan. Ehkä ei kuitenkaan helteisimpään kesäaikaan.

PS. Mondon opas oli todella hyvä. Sillä pärjää mainiosti kunhan hankkii kartan kaveriksi.

Advertisements

2 thoughts on “Wien – reissussa taaperon kanssa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s