16

Kuukausi hurahti taas ja poika on nyt 1 v ja 4 kuukautta. Mellanstor, kuten yksi vähän isompi tuttavapoika saattaisi sanoa. En tiedä kauanko näitä kasvu- ja kehitysjuttuja jaksaa kirjoitella näin säännöllisesti mutta kuukaudessa tapahtuu niin paljon, että on kiva taltioida muutoksia muistoksi.

Jos viime kuussa treenattiin kävelyä ja vähän juoksua, nyt on tehty maastotreenejä saaressa ja kuljettu rappusia ylös ja alas pystyssä, ei kontaten. 10 sekuntia niin poika on jo rannassa veneen luona huutamassa båt, båt, båt. Pyörät kiinnostavat ja kaikennäköiset potkuautot myös. Hänen sanavarastonsa kasvaa nyt aivan huimaa tahtia ja tuntuu välillä kuin meillä asuisi pieni papukaija. Yksi sana on jopa jo tullut molemmilla kotikielillä: kaka & kakku = riisikakku.

IMG_5107

Poika ymmärtää puheesta myös yllättävän paljon. Pyydettäessä hän hakee esim. kengät eteisestä ja osaa jopa tuoda samaa paria olevat kengät puettavaksi. Kor = skor ovat nyt erittäin kiinnostavia. Niitä tuodaan mamille sovitettavaksi ja poika yrittää myös pukea itselleen meidän kenkiä. Voitte vain kuvitella kuinka huvittavalta näyttää kun hän kävelee ympäriinsä isänsä 44 kokoa olevat tossut jalassa.

Uusia hampaita on odotettu neljä kuukautta ja nyt niitä puhkeaa kuin sieniä sateella. Eilen tuli yläkulmahammas ja heti perään tänään siitä seuraava poskihammas. Veikkaukseni on, että hänellä puhkeaa viikon sisällä yhteensä kuusi hammasta, ainakin neljä. Katsotaan kuinka käy.

Ruokapuolella poika maistelee kaikkea ja falafeleista hän tykkäsi erityisen paljon kun pääsi maistamaan niitä Wienissä, Mondon mukaan kaupungin parhaita. Niitä pitää siis tehdä kotona joku päivä kun kuuluvat meidänkin lemppareihin. Lomalla olemme vähän lipsuneet ajatuksesta, että poikahan ei sitten maista mitään makeata tai muuten epäterveellistä vielä moneen vuoteen. Wienissä maistetut muutamat ranskalaiset olivat NAM NAM, jätski, keksi, kääretorttu ja kotitekoinen pizza myös. Lupaan, ettei kuitenkaan oteta tavaksi.

IMG_5126

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s