Haltia – metsää ja gourmetia

Jaksaakohan kukaan enää lukea kesäjuttuja..? Aurinko tosin paistaa ja seuraavat pari viikkoa on luvattu lämmintä inkkarikesää, joten herkutellaan vielä hetki kesämuistoilla. Kävimme yhtenä iltapäivänä heinäkuun lopulla uudessa Suomen Luontokeskus Haltiassa. Toukokuun lopussa avattu Haltia sijaitsee Nuuksiossa aivan Solvallan naapurissa. Näin keskusta kuvaillaan kotisivuilla:

Haltia on uudenlainen luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi niin rakennuksen ja tilojen kautta kuin upeissa näyttelyissä. Koko Suomen luonto on saapunut pääkaupunkiseudulle!

Aloitimme kiertelemällä metsäpolkuja. 1,7 km pitkä Maahisenkierrosta pystyy helposti kulkemaan rattailla. Jos haluaa pidemmille reiteille kannattaa pakata kantoväline mukaan!

IMG_4856

IMG_4878

IMG_4861

Metsälenkin jälkeen suuntasimme näköalatorniin ja sen jälkeen kohti kehuttua Ravintola Haltiaa. Koska olimme liikkeellä iltapäivällä valittavana oli muutama annos à la carte listalta. Mieheni valitsi päivän kalan ja minulle tuli punajuurilasagnea. Kuulosti hieman oudolta, mutta oli TODELLA hyvää. Miehen nieriä oli hänen elämänsä “ehkä paras” kala-annoksensa. Ainakin top 3:seen meni. Ravintolan konsepti on hyödyntää lähi- ja luomuruokaa kunnioittaen kansallista ruokakulttuuria ja kestävää kehitystä. Haltialla oli jopa oma luomu olut. A la carte annosten hinnat oli hoitovapaalaisen silmin melko tyyriit, joten seuraavalla kerralla tähtäämme paikalle lounasaikaan (päivittäin 11-15).

IMG_4869

IMG_4870

IMG_4868

Illallisen jälkeen siirryimme tutustumaan näyttelyyn. Päänäyttely maksoi aikuisilta 7€ ja alle 7-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi. Näyttely oli melko pieni, mutta monipuolinen härö sekoitus erilaisia teoksia Suomen luonnosta. Jopa yksivuotias sai paljon irti siitä omalla tavallaan. Parasta taisi olla ketun ja karhun pesät, joihin pääsi konttailemaan. Tai poikahan mahtui kävelemään, me konttasimme perässä. Näyttelystä en toista kertaa maksaisi (ellei se kokisi laajalti päivitystä) mutta syömään ja kiertelemään hauskassa myymälässä sekä metsäpoluilla menemme taatusti uudestaan.

IMG_2780

IMG_2790

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s