Melkein kuin ennen

Viime lauantai-ilta muistutti melkein elämää ennen pojan syntymää. Kokkailimme maittavan siika-aterian, hengailimme sohvalla katsoen telkkaria (Netflixin kids tarjontaa) ja saunoimme.

Siika nostetiin omilla verkoilla kesällä Kopplanin edustalla. Mies halusi kokeilla nahkapuolelta rapeaksi paistettua siikaa ja onnistui siinä hyvin. Pannu vain todella kuumaksi ja sitten fileet paistetaan voissa ja öljyssä oikein rapsakaksi nahkapuolelta ja lopuksi pikainen paisto myös toiselta puolelta. Rapea suomustettu nahka maistui todella hyvältä ja tämäkin kalaskeptikko usklasi maistaa ja tykkäsi. Lienee turha kertoa, että poika tykkäsi. Hänhän rakastaa kalaa. Kajj, kajj, kajj kuuluu huuto kun hän näkee kokonaisia kaloja ja fileitä.

Lisukkeeksi tein lohkoperunoita luomupotuista. Todella helppoa ja hyvää. Pese vain perunat (meillä noin kilo) ja viipaloi kahdeksaksi lohkoksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja lisää hieman suolaa. Lisäksi voit halutessasi käyttää myös yrttejä, mustapippuria tai mitä tekeekään mieli. Itse käytin kreikkalaista mausteseosta for potatoes, mutta en tiedä tarkalleen mitä se sisälsi. Paista uunissa 200 astettaa ja puolisen tuntia. Sekoita lohkoja pari kertaa ja maista että ovat varmasti kypsiä ennen tarjoilua.

SONY DSC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s