Rakkaussoppa

Onko viikonlopun ruoat vielä miettimättä? Tässä seuraa helppo tomaattikeiton ohje. Valmistuu noin puolessa tunnissa ja riittää useaksi päiväksi. On myös oiva pohja pastakastikkeelle. Ohje on kuten yleensä suurin piirteinen ja keitto tehty tunteella.

kummelikopplan

Tarvitset noin litran tomaattimurskaa tai vastaavan määrän kokonaisia purkkitomaatteja, viitisen sellerin vartta, kolmisen porkkanaa, yhden sipulin ja pari valkosipulin kynttä (+ halutessasi tilkan kermaa). Mausteeksi lehtipersiljaa, hunajaa, suolaa ja pippuria. Itse tykkään käyttää luomukasvislientä antamaan täyteläisen maun kasviskeitoille. Luomua siksi, ettei siinä ole natriumglutamaattia.

Pilko vihannekset pieneksi ja paista kaikki kattilassa ennen kuin lisäät tomaatin. Annan kiehua hiljalleen noin vartin kunnes porkkana on kypsynyt. Soseuta keitto ja tarkista maut. Lisää tässä kohtaa kermaa jos haluat pehmeämmän maun keitollesi. Syömme aina sosekeittojen kanssa raejuustoa ja tässä proteiinia on lisätty vielä keitetyn kvinoan muodossa. Toivottavasti maistuu teillekin!

Hauskaa viikonloppua!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s