Kikhernepihvit korianterilla ja kvinoalla

En ole tainnut jakaa vinkkiä helppojen kasvispihvien tekoon? Otin talteen mummoni muffinssipellin kun tyhjensimme hänen kotiaan reilu vuosi sitten. En ole mikään sokerileipuri, kuten resepteistäni ehkä voi päätellä mutta ajattelin että ehkä keksin pellille käyttöä. Kasvispihvit on suurta herkkuani, mutta minusta niitä on vaikea saada pysymään kasassa paistaessa pannulla. Päätin siksi kerran kokeilla falafelien tekoa muffinssipellin avulla. Ja sehän onnistui mainiosti! Kun saavuimme tänne Menlo Parkin asuntoomme löysin ilokseni muffinssipellin myös täältä. Eilen päätin paistaa meille kokeelliset pihvit kikherneistä ja kvinoasta. Tässä ainekset joista tein pihvimassani:

1 purkillinen esikeitettyjä kikherneitä
2 dl keitettyä kvinoaa
1 kanamuna
2 ruokalusikallista maustamatonta jugurttia
n. desi pikakaurahiutaleita
pari nyrkillistä pilkottua korianteria
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa & mustapippuria
intialaista currytahnaa
kookosöljyä
korppujauhoja

kummelikopplan

Sekoita jugurtti, kananmuna ja kaurahiutaleet isossa kulhossa. Soseuta kikherneet ja lisää ne sekä kvinoa kulhoon. Mausta sitruunamehulla, korianterisilpulla ja currytahnalla. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Voitele vuoka kookosöljyllä ja korppujauhoilla. Annostele pihvimassa tasan ja paista 200 asteissa uunissa puolisen tuntia. Me söimme pihvejä tzatzikin ja salaatin kanssa, mutta ne sopisivat erinomaisesti falafelin tapaan myös pitaleivän ja hummuksen kaveriksi.

kummelikopplan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s