Joko riittää?

Aamulla puhelin herätti värisemällä raivokkaasti. Flash Flood Warning vilkkui ruudulla. Yön oli taas satanut ja lisää sadetta on luvassa lauantaihin asti. Kun sade taukosi vähäsen ajattelin tyytyväisenä, että onneksi on piha ja välikausikamppeet. Poika pihalle leikkimään ja ehdin siinä samalla tehdä meille tomaattikeittoa lounaaksi. Enpä tiennytkään, että lisää hälytyksiä olisi pian tulossa.

kummelikopplan

kummelikopplan

Kaikki sujui hyvin, kunnes poika yhtäkkiä halusikin sisälle ja aloimme riisumaan märkiä likaisia vaatteita. Samassa hetkessä palovaroitin alkaa huutamaan kun kattila pääsi käryämään. Kaikki varmasti tietävät kuinka kamala hälyttimen ulvonta on ja voitte kuvitella fiilikseni kun en tiennyt miten saada sitä hiljaiseksi. Avasin kaikki ovet ja ikkunat jotta käry tuulettuisi nopeasti. Naapuri kävi koputtelemassa ovella ja kysyi onko kaikki hyvin. Meidän hälytin kytkee suoraan paloasemalle ja sieltä olivat soittaneet perään. Kiva, kiva. Paloautot pihassa tästä sopasta olisikin puuttunut. Naapuri ei osannut sanoa miten hälytyksen saa hiljenemään, käski tuulettamaan.

En saanut “talonmiestä” kiinni, en myöskään heti vuokraisäntiä. Mies onneksi muisti (kun soitin hänelle epätoivoisena pyytäen apua), että oli ollut puhetta hälytyksen kuittaamisesta päätalon aulassa. Kuunneltuamme kamalaa hälytystä vartin verran, lähdimme etsimään paloilmoitustauluja. Onneksi ne löytyivät ja kyljessä oli koodi millä kytkeä häly pois päältä, sillä en olisi kestänyt ääntä enää hetkeäkään. On sanomattakin selvä, että poikakin lievästi sanottuna hermostui hälyttimestä.

Mitähän tästä päivästä vielä tulee? Kohta autohälytin alkaa varmasti huutamaan pihassa, enkä osaa sammuttaa sitä. Onneksi sentään on perjantai, asunto on tuuletettu, valitsimme juuri toukokuisen reissumme majoituksen ja se keittokin tuli keitettyä. Kitisevä poika nukkuu ja saan hetken rauhoittua ennen seuraavia koitoksia.

Kohti parempaa viikonloppua!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s