By mini chef

Avokado päivässä pitää lääkärin loitolla, vai miten se nyt menikään? Olen lukuisia kertoja maininnut avokadopastan perheemme ja varsinkin pojan lemppariruokana. Viikonlopun Oscar illallisilla kavereidemme luona perheen isä kertoi kuinka heidän saman ikäinen tytär tykkää auttaa ruoanlaitossa esimerkiksi maustamalla. Se sai minut miettimään, etten juurikaan ole ottanut poikaa mukaan kokkailuihin ja että varmasti olisi korkea aika aloittaa. Hän on selkeästi kokkimiehiä, sillä hän loihtii leikkikeittiöissä ties mitä ruokia paistamalla, keittämällä ja lämmittämällä mikrossa. Sen sijaan että yritän saada jotain nopeasti kasaan samalla kun vahdin häntä tai leikin hänen kanssaan, ehkä me voimme yhdessä tehdä ruokaa. Samalla poika oppii mistä ruoka koostuu ja toivon mukaan rakkaus ruoanlaittoon juurtuu oikein kunnolla.

Mikä sen parempi ruokalaji aloittaa kuin lempiruoka? Poika olisi halunnut pilkkoa isolla veitsellä mutta sai tyytyä maustamiseen, maistamiseen ja sekoittamiseen. Hän otti heti pääkokin aseman ja käskytti minua: mami mena ost, mena ost, mami nam! Ja hyvältähän lopputulos maistui, kuten aina.

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

Nyt tämä apukokki vetäytyy sohvalle nukkumaan migreeniä pois. Aamun puistoilut SWEA-mammojen kanssa jäi väliin, mutta toivottavasti iltapäivällä jaksaa jo tehdä jotain.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s