Perjantai-tacot

Tänään teimme retken kampukselle katsastamaan bookstoren alennusmyyntejä sekä lounastamaan miehen kanssa. Kampuksella on food truckeja joka päivä, mutta tänään valikoima ei miellyttänyt. Löysimme itsemme taas meksikolaisesta Tree Housesta tilaamasta fish tacoja ja quesadillaa. Fish tacot ovat todella herkullisia ja helppoja tehdä myös kotona. Variaatioita on monia riippuen mausteista, lisukkeista ja käytetystä kalasta. Juju on käyttää nimenomaan maukkaita maissitacoja tai -tortilloja, ei tavallisia “fajita” vehnätortilloja. Ja cilantroa ts. korianteria ei voi koskaan olla liikaa!

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

Teimme yksi päivä kotona yksinkertaisia kalatacoja halibutista. Se on kampelan näköinen kala, jonka valkoinen liha muistuttaa lohta rakenteeltaan.  Pojalla on ollut kalalakko jo jonkin aikaa, mutta halibut upposi mainiosti. Söimme paistetut kalapalat pehmeissä maissitacoissa raastetun porkkanana, korianterin, tomaatin, juustoraasteen ja jugurttikastikkeen kera. Kyytipoikana lempiolutta Bud Light Limea! Jugurttiin taisin laittaa limenmehua, lisää korianteria, cayenne pippuria ja chili jauhetta, kapriksia sekä suolaa. Kesällä mies tekee usein olutpaneroitua ahventa ja sitä voitttanutta fish tacoa en ole vielä muualla maistanut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s