Ensimmäinen ja viimeinen kerta

Tuntuu jo, että aikamme täällä on loppusuoralla. Oikeasti on edelleen enemmän edessä kuin takana mutta eri tapahtumat jaksottavat kevättä ja saa sen siten tuntumaan lyhyeltä. Eilen oli torstaisen jumppamme KinderGymin kevätkauden viimeinen kerta. Poika on kehittynyt niin paljon parissa kuukaudessa ja on ollut upeata seurata miten hänen motoriset taidot kuten kiipeily, hyppiminen ja roikkuminen ovat vahvistuneet aivan hurjasti.

Tunnin kohokohta oli kun ohjaaja kysyi miten homma toimii kun muutamme takaisin Suomeen. Jatkanko pojan nannyna ja kuljen perheen mukana? Naurahdin ja korjasin että olen itse asiassa pojan äiti joten seuraan kyllä perässä muutossa. Päätin pitää nanny kommenttia kohteliaisuutena, sillä parin kuukauden kokemukseni mukaan nannyt voi jakaa kahteen ryhmään. Toinen ryhmä koostuu 50-60 vuotiaista pääosin espanjaa puhuvista rouvista ja toinen parikymppisistä nuorista freeseistä opiskelijanaisista. Oletan ja toivon, että ohjaaja luuli minun kuuluvan jälkimmäiseen. Ei pari huonosti nukuttua vuotta voi lisätä niin paljon ikää, eihän?

Aamupäivä sai hauskan kommentin jälkeen päinvastaisen käänteen, kun poika kompastui leikkipuistossa ja löi leukansa. Sen seurauksena hän sai elämänsä ensimmäisen kunnon haavan. Lähdimme nopeasti kotiin ja sieltä lääkäriin. Haava puhdistettiin ja suljettiin liimalla. Omasta järkytyksestäni taisin päästä vasta illalla kun mies tuli kotiin töistä. Onneksi poika ei lyönyt hampaita tai nenää. Selvisimme hyvin vähällä. Nyt olisi tarkoitus pitää haava mahdollisimman kuivana, jotta se paranee nopeasti. Helpommin sanottu, kuin tehty kun pienellä lapsellahan aina on leuka märkänä milloin mistäkin. Ja kai tämäkin kokemus kasvattaa, sillä tämä ensimmäinen kerta tuskin jää viimeiseksi…

kummelikopplan

Kuva ei nyt varsinaisesti liity tapahtuneeseen. Sama poika, sama puisto. Eri päivä ja kaverin maissitähkä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s