Se erilainen perhepotretti

Meillä on jäänyt sekä viralliset vauvakuvat että 1-vuotiskuvat ottamatta. Molempien ottamista suunniteltiin mutta jostain syystä ne jäivät tekemättä. Kuvia on toki räpsitty ahkerasti sekä puhelimella että järkkärillä, mutta ulkopuolista kuvaajaa emme ole käyttäneet. Nyt pojan kaksivuotispäivän kohdalla asia korjaantui, kiitos valokuvausta Berliinissä opiskelevan ystävämme vinkin.

kummelikopplan

kummelikopplan

Hänen johdattamana löysimme itsemme San Franciscosta Missionista Photobooth SF:n edustalta yhtenä sunnuntaina. Meillä oli varaus koko perheen photo shootiin, jossa otettiin potretteja tintype menetelmällä. Se on vanha menetelmä, jota käytettiin paljon 1860-70 luvuilla. Kuva otetaan yhdellä otoksella ja se “tallentuu” tinalevylle.

Kun on tottunut räpsimään lukuisia otoksia digikameralla, jännitti kun piti onnistua kuvassa kertaheitolla. Sovimme, ettemme hymyile mutta minulta näköjään pääsi minihymy kun olin niin hämmentynyt koko kuvaustilanteesta. Pojasta otettiin varmuudeksi kaksi kuvaa, joista molemmat onnistuivat. Hän oli kuin konkari kameran edessä, eikä yhtään välittänyt kaikista valoista ja kuvausvälineistä.

kummelikopplan

kummelikopplan

Photobooth SF oli auki viimeistä päivää kun kävimme kuvauksissa. Tintype kuvia otettiin kaiken kaikkiaan nelisen tuhatta neljän vuoden aikana. Instagramista ja kuvahaulla löytää niitä valtavasti. Jos haluaa ikuistaa hieman erilaisen kuvan itsestään San Franciscosta löytyy edelleen muutama valokuvaaja joka käyttää samaa menetelmää.

kummelikopplan

kummelikopplan

Advertisements

2 thoughts on “Se erilainen perhepotretti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s