Maailman parasko?

Ennen matkaamme Havaijille mieheni proffa Stanfordissa vinkkasi hänen mielestään maailman parhaasta ravintolasta, Mauin Mama’s Fish Housesta. Proffa on matkustanut ympäri maailmaa ja kokeillut ravintoloita ahkerasti joten tietysti meidän piti lähteä katsomaan mistä oli kyse. Mama’s Fish House sijaitsee toisella puolella saarta, joten saimme samalla nähdä pohjoispuolen maisemia ja rantaa. Ravintola on nimensä mukaan erikoistunut kalaan ja mereneläviin. Tarjolla on päivän saalis ja lista vaihtelee sen mukaan mitä on saatavilla. Listassa jopa lukee kuka kalan on saanut ja mistä vesistä. Mama’s sijaitsee kauniilla rannalla ja sen edustaa koristava outrigger sekä kaarevat palmut houkuttelivat leikkimään.

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

Tämä oli ensimmäinen kerta koko loman aikana kun näki ihmisiä meikattuina ja muissa vetimissä kuin bikineissä ja kaftaaneissa. Mekin olimme laittaneet “ykköset ” päälle ja sain hetken aikaa tälläytyä iltapäivän kuumuudessa ennen lähtöä. Mies on koko loman ajan halunnut hankkia minulle lein (joita myydään ruokakaupoissa) ja tämä tuntui sopivalta ajankohdalta koristautua kukkasin.

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

En tiedä kutsuisinko Mama’sia maailman parhaaksi ravintolaksi, mutta ainakin saaren parhaaksi. Ruoka oli aivan mahtavaa. Wasabileivitetty mustekala oli parasta calamaresta mitä koskaan olen maistanut, miehen mahi mahi hummerilla ja raputäytteellä oli herkullista sekin. Maininnan ansaitsee myös tarjoilijamme joka osasi ottaa temperamenttisen kaksivuotiaan huomioon. Varmasti muiden ruokailijoiden vuoksi, mutta myös meidän aterian onnistumisen vuoksi. Poika sai veneenmuotoisen astian ja kahvikupin täynnä jäitä millä leikkiä pöydässä. Tarjoilija muisti myös aina tarkistaa jäätilanteen ohi mennessään. Rauhallisin ja nautinnollisin ravintolaillallinen pitkään aikaan. Hyvä ruoka, viini ja loistava alkudrinkki. Tarjoilija ansaitsi tippinsä ja ravintola lunasti odotuksemme. Mahalo!

kummelikopplan

kummelikopplan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s