Lankkukala

Tuttumme jakoi meille vinkin mainiosta tavasta valmistaa kalaa grillissä jo edellisellä Kalifornian jaksollamme, mutta vasta äskettäin kokeilimme ns. cedar plank kalaa. Kalapala käsitellään sekä maustetaan normaalisti ja asetetaan setripuusta valmistetulle lankulle. Meillä oli ensitestissä lohta ja sea bassia. Lankkuja liotetaan pari tuntia vedessä ennen grillausta jotta ne eivät syttyisi palamaan. Lankun tummumista ja pientä hiillostumista haetaan kyllä, sillä juuri se antaa kalalle ihanan maun.

kummelikopplan

Lankkuja myydään täällä erikokoisina – kaikkea yhden hengen annoskoosta isoihin paloihin joille mahtuu koko seurueen kala. Havaijilla Kailuan Whole Foodsissa oli jopa myynnissä grillivalmiita kala-annoksia lankun päällä. Nerokasta vai mitä?

Mies tykästyi välittömästi tähän tapaan grillata ja tilasi amazonista laatikollisen lankkuja edulliseen hintaan. Yllättävän kevyt laatikko on sittemmin matkannut vanhempieni mukana Suomeen ja odottaa loppukesän grillihetkiä Kopplanilla. Suomessa lankkujen saatavuus on huono ja hinta on yllätys, yllätys ihan järkyttävän korkea. Onnistuikohan grillaaminen lankuilla kotimaisista puulajeista? Siinä kelpo liikeidea jollekin puunjalostajalle!

kummelikopplan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s