Päiväkotivaatteet – mitä ne ovat?

Pari päivää sitten aloin miettimään miten lapset puetaan päiväkotiin? Aloitukseen on vielä aikaa, mutta asia askarruttaa jo nyt. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tiedättehän? Vielä olisi aikaa tehdä edullisia hankintoja täältä, mutta mitä pieni mies sitten tarvitsee dagikseen?

Haalarit ja muut kamppeet ulkoiluun ovat hallussa (mutta hankkimatta), mutta entä sisävaatteet ja kuivan kelin ulkovaatteet? Täällä pojalla on ulkoillessa ja sisäleikissä ollut säästä riippuen farkut, t-paita ja huppari/windfleece tai shortsit ja t-paita. Mitä haalariaikaan puetaan alle? Pitkähihaista ja rento alaosa? Entä kerrastot, ehtivätkö hoitajat oikeasti pukea moisia?

Auttakaa te viisaammat päiväkotinoviisia!

20140610-090913-32953679.jpg

20140610-090937-32977535.jpg

Advertisements

7 thoughts on “Päiväkotivaatteet – mitä ne ovat?

 1. alpo

  Vi har nog alltid bara kört “vanliga” kläder, dvs typ blus/tröja/byxor/strumpbyxor och så utekläder (välikausihalare/vinterhalare+regnbyxor och jacka) till. Vid jättekallt väder en extra fleecehalare att ha under eller yllekläder. Siinä se. Ju färre plagg, desto mindre risk att de kommer bort/hamnar på fel barn;) Praktiskt och enkelt, det har funkat bra för vår del åtminstone:)

  Reply
  1. kummelikopplan Post author

   Tackar! Vanligt har jag också tänkt, men just nu är vanligt t.ex. jeans vilket kanske inte är så bekvämt att härja i inne. Leggings och collegebyxor har vi egentligen inte använt på flera månader mera. Men det kan ju bero på att vi levt i mer eller mindre sommarväder i nästan ett halvår.

   Reply
   1. kummelikopplan Post author

    Den här killen är bara så långsmal att allt i stil baggy och mjukt faller av honom. Måste shoppa runt efter mjuka jeans med ordentlig trikåmidja 🙂

   1. alpo

    Har nog bara haft en (så galet dyra, vi har haft Hust&Claire och varit supernöjda, har räckt med en), det har funkat bra. I med ungen i halaren på morgonen, och så plockar man upp honom i samma outfit på eftermiddagen. Har haft en extra uppsättning med jacka/toppabyxor som jag fått ärva och använt som reserv hemma om halaren blivit smutsig eller fuktig, men det är nog ganska sällan den behövts.

    Handskar är ett evigt dilemma, blir alltid blöta och kalla… Testade nu i år på Everests från Stadium, och de var ett av de bättre paren vi haft. Två par, ett hemma och ett på dagis, har räckt ganska bra.

    Och så skorna… Kuoma-stövlarna är ju inte de vackraste, men praktiska. Och ganska varma. Köpte ett par Kavat i år, men det blev aldrig så kallt/snöigt att jag fick veta om de var något att ha:)

    Att sådant. It’s a jungle out there med de här klädgrejerna, hoppas ni hittar en kombo som funkar för er!:)

   2. kummelikopplan Post author

    Redan förea hösten och början var det klädbingo med handskarna. En gången iskalla fingrar och nästa gång passligt. Samma handskar, samma väder. Go figure… Samma var det med skorna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s