Nerd Nation

Toissa sunnuntaina vietettiin amerikkalaista isänpäivää ja Stanfordin 123:sia valmistujaisia. Me, 5000 valmistuvaa ja vähintään yhtä monta vierasta kokoontuivat kampuksen jalkapallostadionille aikaisin aamulla.  Joka vuosi commencement juhlaan saapuu kunniavieras puhumaan valmistuville opiskelijoille. Monet ovat varmasti kuulleet Steve Jobsin inspiroivan puheen vuodelta 2005, josta legendaarinen elämänohje Stay Hungry. Stay Foolish. muistetaan aina.

kummelikopplan

kummelikopplan

Tällä kertaa puhujia oli ensimmäistä kertaa yliopiston historiassa kaksin kappalein: Bill ja Melinda Gates. He söpöttelivät lavalla kun aloittivat tarinalla ensitapaamisestaan ja osoittivat kunnioituksensa Stanfordin nörteille pukemalla yliopiston nimikko #nerdnation lasit. Kevyestä aloituksesta he siirtyivät kertomaan omista kokemuksistaan maailman köyhimmissä kolkissa ja miten nämä tapahtumat ovat vaikuttaneet heihin. Puheen ydin oli rohkaista opiskelijoita muuttamaan maailmaa optimismin ja empatian kautta.

Puhe oli kannustava ja inspiroiva, joskin tämä tuskin jää historiankirjoihin. Me hipsimme kampuksen vakkaripaikkaamme lounaalle, sillä aikaa kun juhlallisuudet ja todistustenjako jatkui stadiontapahtuman jälkeen ympäri kampusta ja alumnijärjestö piti huolta vieraiden jaksamisesta tarjoamalla vettä ja terveellistä välipalaa.

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

kummelikopplan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s