Kerran elämässä

Reissukertomukset ovat jääneet pahasti jälkeen arjen pyörteissä ja pitkin kevättä toistuvien sairastumisten johdosta. On kuitenkin vielä kerran palattava huhtikuiselle Las Vegasin reissuillemme ja kertoa unohtumattomasta retkestä jonka teimme Grand Canyoniin. Grand Canyon itsessään on jo uskomatottoman kaunis, mutta unohtumattoman retkestä teki se että matkamme kanjoniin taittui helikopterilla. Ensimmäinen kerta meille kaikille, saa nähdä jääkö viimeiseksi.

kummelikopplan

kummelikopplan

Ennen lentoa minua jännitti todella paljon. Paikkoja ei saanut valita vaan kaikki matkustajat punnittiin ja paikat jaettiin sen mukaan. Kuumuus ja ahtaus vain pahensivat jännitystä kun kiristimme turvavöitämme. Sylissä matkustava taapero toi tietysti kaikkeen pienen lisämausteen. Kuitenkin heti kun kopteri lähti liikkeelle ja ilmastointi taas pelitti, jännitys katosi. Matkustusmuotona helikopterilento oli todella mukava, varsinkin tyyneellä kelillä. Tahti tuntui hitaan leijuvalta, vaikka todellisuudessa etenimme kovaa vauhtia. Loistavat näkymät ja lentoaikaa Arizonan puolelle alle tunti (vrt. bussiretki kanjoniin olisi kestänyt koko päivän).

kummelikopplan

kummelikopplan

Matkalla näimme mm. Hoover Damin ja Colorado Riverin. Lentäjä toimi myös oppaana ja selosti näkymiä pitkin matkaa kanjoniin. Laskeuduttuamme kanjoniin kilistelimme skumpalla ja napsimme kuvia samalla kun yritimme pitää pojan aisoissa. Paluumatkalla kopteri kävi tankkaamassa kanjonin katolla ja loppumatkan lentäjä soitti kasariklassikoita selostamisen sijaan meidän tuijottaessa maisemia. Aika rentoa!

kummelikopplan

kummelikopplan

Teitä varmasti kiinnostaa kuulla miten poika pärjäsi tällä lennolla? Treenasimme pitkin kevättä kotona helikopterissa oloa. Puhuimme siitä kuinka pitää istua kiltisti paikallaan ja korvien päällä pidetään kuulosuojaimia. Valmennuksesta oli varmasti hyötyä sillä kuulosuojaimet pysyivät päässä melkein koko ajan. Pienille lapsille ei ollut omia suojaimia, joten veimme omat mukanamme. Unohdin pakata ne, mutta onneksi Amazon ehti toimittaa uudet hotellille ennen lentoa. Maisemat jaksoivat kiinnostaa jonkin aikaa, jonka jälkeen ipadin piirretyt pitivät rauhallisena. Pienen jaloittelun jälkeen kanjonin pohjalla paluumatka sujui muistaakseni oikein rennosti ja kopterilentoa muistellaan edelleen lähes päivittäin.

kummelikopplan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s