Paluun ristiriitaisuus

Pari päivää sitten laskeuduimme Helsinkiin turhan pitkäksi venähtäneen lennon jälkeen. Kuin ihmeen kaupalla kaikki seitsemän ruumassa olleet laukkumme, vaunulaukku sekä matkarattaat saapuivat pääosin ehjinä hihnalla. Jännitimme muistaako poika omaa kotiinsa kun ei ole nähnyt sitä yli puoleen vuoteen. Ilmeisesti hän muisti, sillä hän katsoi ympärilleen ja kommentoi että sohvan yläpuolella roikkuu väärä taulu. Aivan oikein, oikea taulu jota poika on tapittanut vauvasta saakka on säilössä veljeni luona. Vanhempani olivat meillä ensimmäisen illan ja seuraavana aamuna poika sai tavata parhaan ystävänsä ja mumminsa sekä myöhemmin jopa hänen setä ja serkkupojat kävivät yllättäen kääntymässä. Kiitos facetimen poika ei vierastanut ketään vaan ryntäsi vauhdilla halailemaan kaikkia.

Paluu kotiin tuntuu samalla ihanalta ja oudolta. Olemme asuneet ja matkustaneet niin monessa paikassa, että tuntuu mahtavalta taas asettua johonkin. Tavara-ahdistus tosin painaa pahasti päälle kun on pärjännyt puoli vuotta parilla matkalaukullisella per henkilö. Pojat lähtivät taistelemaan jetlagia vastaan mummin luo ja minä jäin kotiin purkamaan laukkuja ja laatikoita. Spotifyn US top 40 loi kotoisan tunnelman kun haikea olo pääsi valtaamaan minut.

Ääneni lähti lennon aikana lähes kokonaan joten puhelut kaikille ystäville on vielä tekemättä. Tämä on muuten pisin aika yksin sitten pojan syntymän. Voi että sitä on tehokaskun ei ole ketään jatkuvasti vaatimassa jotain. Puolessa toista vuorokaudessa kaikki matkalaukut on tyhjennetty, pyykkikone on käynyt jatkuvasti, ruokakaupasta on haettu kärryllinen tavaraa ja kellarin parista kymmenestä muuttolaatikosta lähes kaikki on jo purettu. Uskomatonta miten paljon tavaraa sitä kerää nurkkiinsa, vaikka olemme ahkerasti karsineet ja myyneet kirpparilla turhat pois. Nyt homma jatkuu, jotta saisin kaiken mahdollisimman valmiiksi ennen kuin mummi tuo pojat kotiin…

Oahu 5/2014.

Oahu 5/2014.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s