Pitkästä aikaa taas tehokas aamu. Seiskalta ylös ja heti aamupalan jälkeen alkoi kokkailu Basson Ipanaparadion tahtiin. Tomaattikeittoa lounaaksi ja soijamakaronilaatikkoa valmiiksi alkuviikkoa ajatellen. Ruokalista on nykyään pakko suunnitella koko työviikoksi ja mielellään kokata niin paljon kuin mahdollista etukäteen. Pojan annoskoot ovat kasvaneet sen verran että enää ei pärjää yhtä monta päivä suunnitelluilla satseilla. Kun ruoka ei maistu päivällä tarhassa, sitä tankataan senkin edestä illalla.
Keiton tein tällä kertaa vähän totutusta poiketen ja lisäsin mausteeksi reilusti smoked paprikaa. Tähän makuun tykästyin Menlo Parkissa ja onneksi sitä löytyi myös pienen etsinnän jälkeen kotimaisesta hypermarketista. Keittoon tuli myös punaisia linssejä, kookosmaitoa ja tuoretta korianteria. Kivaa ja herkullista vaihtelua chevrekeitolle.
Makaronilaatikkoon tuli tummaa soijarouhetta, täysjyvämakaronia, porkkanaraastetta ja punaista pestoa antamaan makua. Muuten resepti on tavallisen laatikon tapainen. Tällä luulisi pärjäävän edes pari päivää.
Millaisia arkiruokia te kokkailette?
Pitäiskin kokeilla tuota makaronilaatikkoa soijarouheella välillä. Meillä ihan perusruokia ja yritän kanssa viikonloppuisin tehdä sellaista mistä voisi sitten pakastaa kiireisiä päiviä varten, esim. lasagnea. Ensi viikon listalla on uunilohi, makaroonilaatikko, pulled pork sandwiches, nakkikastike ja quiche lorraine (Costcosta perjantaiksi kun on jo väsähtänyt meininki aina pe iltaisin).
Meillä menee toisinpäin, on niin hyvä tuo hoitotäti, että neiti tankkaa siellä ja kotona ei tahdo syödä mitään 😉