Feta-pinaattipiirakka

Lihaton lokakuu on kohta ohi, mutta mukaan ehtii vielä yksi superherkullinen piirakkaresepti! Meille lihaton lokakuu ei tuonut muutoksia arkeen, sillä meillä kokkaillaan aina pääosin kasvisruokia, kalaa ja muita meren antimia silloin tällöin. Itse olen syönyt lihaa viimeksi yli 15 vuotta sitten. Poika on perheen ainoa lihansyöjä.

Mutta takaisin lupaamaani reseptiin. Tätä piirakkaa tulee tehtyä aina juhliin tai muuten vain tarjottavaksi.

SONY DSC

Feta-pinaattipiirakka

Pohja:
150g leivontamargariinia
2 dl kaurahiutaleita
4 dl jauhoja (vehnä ja ruis)
1/2 dl vettä
suolaa

Täyte:
3 pussillista pakastepinaattia
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punasipuli pilkottuna
1 levy fetaa kuutioituna
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
suolaa & mustapippuria
juustoraastetta

Itse teen piirakkapohjan monitoimikoneella. Se käy tosi helposti. Lisää vain kaikki ainekset ja sekoita leivontaterällä kunnes muodostuu taikinapallo. Voitele piirakkavuoka esim. oliiviöljyllä ja  levitä vuokaan vähän korppujauhoja. Omani olivat loppu, joten käytin tilalla seesaminsieminiä. Painele taikina vuokaan ja siirrä jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Painele haarukalla vähän reikiä pohjaan ja esipaista 225 asteessa kymmenen minuuttia.

Sillä aikaa kun taikina on jääkaapissa ja esipaistumassa valmistat täytteen. Paista pakastepinaattia pannulla jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää vähän suolaa ja pippuria. Purista sekaan myös valkosipuli. Levitä pinaattipaistos piirakkapohjalle, ripottele punasipuli ja fetakuutiot mukaan ja kaada ruokakermasta ja rikotuista kanamunsta tehty munamaito päälle. Lopuksi juustoraastetta pintaan. Tällä kertaa lisäsin täytteeksi myös muutaman kirsikkatomaatin, kuten kuvasta näkyy. Paprika ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat myös mainiosti!

 

2 thoughts on “Feta-pinaattipiirakka

  1. Premion Oy / Arja Toiviainen

    Hei, kuulostaa hyvältä, teen piirakan tänään illanistujaisiin. Mikä olisi paistoaika suunnilleen? Laitan kellon pärähtämään kyllä hyvissä ajoin ennen, kypsyyden arvioimiseksi.

    Reply

Leave a comment